Erektilna disfunkcija po 50. letu

Tablete za erekcijo

Na podlagi neželene e-pošte in oglasov za zdravila za erekcijo, ki jo vsak dan prejmete v vaš poštni predal, bi bilo zelo enostavno misliti, da ima vsak moški nad 50 let erektilno disfunkcijo (ED). Vendar pa to niti slučajno ni res. Toda mediji so slabo opravili delo, ko so začeli govoriti o tem, kaj se zgodi z erekcijo starejših moških. V ten članku bomo govorili o tem, kaj morajo moški – in ženske, ki jih imajo rade – vedeti:

ED ni erektilna disfunkcija, če to pomeni, da moški ne more dobiti erekcije pri samozadovoljevanju. Ameriško urološko združenje navaja, da je ED nezmožnost doseči ali ohraniti erekcijo, ki je zadostna za zadovoljivo spolno uspešnost. To je nesmiselno nejasno. Če definirate »erekcijo« kot tisto, kar vidite v pornografiji kot »zadovoljivo erekcijo”, to pomeni, da ima skoraj vsak moški ima ED. Kaj je ED? Erektilna disfunkcija je nekaj drugega, Erektilna disfunkcija pomen, da moški, ki je trezen (brez alkohola ali drugih zdravil, ki prizadenejo erekcijo), ne more doseči vsaj polovične erekcije s svojim partnerjem.

ED ni neizogibna. Glede na študije raziskovalcev Univerze v Chicagu, med moškimi, starimi od 50 do 64 let, približno tretjina trpi za erektilno disfunkcijo. Med moškimi, starimi od 65 do 85 let je ta številka približno 44 odstotkov. Medtem ko erektilna disfunkcija sicer postane vedno pogostejša pri starejših moških, je več kot polovica nikoli ne razvije.

Večina starejših moških ne trpi za erektilno disfunkcijo kot tako, ampak trpi za nezadovoljivo erekcijo. Od starosti 50 let (pogosto med  kadilci in diabetiki) se erekcije spremenijo. Pri nekaterih moških je proces postopen, v drugih pa hitrejši. Kakorkoli, starejši moški izgubijo zmožnost erekcije, erekcijo pa lahko morda pridobijo izključno iz spolnih fantazij. Ko starejši moški pridobi erekcijo, je ta počasnejša in ni tako trdna, kot je bila pri starosti trideset ali morda celo štirideset let. Manjše motnje lahko povzročijo izgubo erekcije – zvonec ali sirena rešilca. Te spremembe vznemirjajo moške, ki skočijo do zaključka, da morajo imeti ED. Če še vedno lahko priobite erekcijo med samozadovoljevanjem, nimate erektilne disfunkcije. Kar imate, je nezadovoljstvo z erekcijo.

Spremembe erekcije po 50. letu so normalne in neizogibne. Toda nekateri dejavniki življenjskega sloga lahko odložijo ali celo začasno obrnejo erektilno disfunkcijo: zaljubljenost, in morda celo izpolnitev kakšne spolne fantazije (kot je naprimer trojček), lahko pa vam pomagajo tudi zdravila na tej povezavi.

Na žalost drugi dejavniki poslabšajo nezadovoljstvo z erekcijo: tesnoba, alkohol, številna druga zdravila za zdravljenje določenih bolezenskih stanj, težave v odnosih in seks, ko so utrujeni – pozno ponoči po dolgem dnevu in po obilni večerji z nekaj alkohola.

Strah je še posebej škodljiv. Povzroča refleks “bori se ali beži”, ki pošilja kri od osrednjega telesa, vključno s penisom, na ude, ki so odgovorni za samoobrambo ali pobeg. Manj krvi v osrednjem telesu pomeni manj krvi, ki je na voljo za erekcijo. Nezadovoljstvo z erekcijo je zelo huda izkušnja, vendar jo poskušajte sprejeti. To je normalno. In ko moški postanejo zaskrbljeni zaradi tega, postanejo erekcije še manj verjetne.

Dobri načini za zmanjšanje anksioznosti: vroča prha pred seksom, globoko meditativno dihanje, počasen ritem, čutni dotik povsod – to je vrsta seksa, zakaterega večina žensk pravi, da jim je bolj všeč.

Erektilno nezadovoljstvo lahko celo izboljša ljubljenje. Temni oblak erekcijskih sprememb ima srebrno podlogo. Mladi pari imajo imajo težave, ker se mladi moški vzburjajo hitreje kot mlade ženske. Mladi moški pogosto končajo, preden so mlade ženske sploh vzburjene. Po 50. Letu se zmanjšuje vzburjenost moških, zato se njihov erotični ritem bolj ujema z žensko. Počasnejši tempo omogoča dovolj časa za poljubljanje, masažo celega telesa, kar je nujno za uživanje večine žensk v seksu. Gledano v tej luči, je za mnoge starejše pare nezadovoljstvo z erekcijo lahko darilo.

 

Tablete za erekcijo
Nosečnost takoj po porodu?

Po nastavitvi monitorja na želodec moje pacientke, da sem lahko slišala srčni utrip otroka, sem vzela tabelo, da vidim njeno zgodovino. »Vidim, da tukaj piše, da ste imeli svojega prvega otroka… [pavza]… pred devetimi meseci?« Očitno je bilo, da ne morem skriti presenečenja v mojem glasu.” “Ja, tako je,” je …

Tablete za erekcijo
Kamagra – najbolj posrečeno ime med zdravili

O tem, kako se oblikujejo zdravila, vedo največ povedati strokovnjaki za marketing, ki se jim hitro posveti tudi to, kako domiselno ime je Kamagra. Ko farmacevti odkrijejo novo zdravilo, se namreč sami osredotočajo na učinkovino, za vse drugo pa poskrbijo mojstri za trženje. Določijo obliko, barvo, ime … Tako je …

Tablete za erekcijo
Modra tabletka in moška prepričanja o seksu

Seks je eno tistih področij, kjer moški radi menijo, da so eksperti, čeprav pogosto dejstva mešajo z urbanimi miti. Vas zanima, kateri so najbolj pogosti? 1. Masturbiranje zmanjšuje užitek pri seksu s partnerko. Včasih so starši mlade fante strašili, da bodo zaradi masturbiranja oslepeli, danes pa vemo, da je samozadovoljevanje …