Znaki, da ste v zvezi z narciskom

Je vaš partner narcis?
Ljubezen in razmerja

Vsi smo že slišali, da je nekdo narcis, narcisističen, narcisoiden, narces itd. Ponavadi narcisoidnost enačimo z samovščenostjo (selfie queen?!). Samovšečnost pa je samo eden od znakov te, dandanes zelo pogoste motnje. Z narcisizmom se v življenju srečamo večkrat, kot si morda mislimo. Ste imeli kdaj občutek, da se postali vedno bolj nezaupljivi do človeka s katerim se srečujete? Kot da ta oseba ni pristna, da je vsega preveč, prezgodaj? Možnost je, da je ta oseba narcis.

Življenje narcisa se vrti okoli ideje "vse sem jaz".

Čeprav smo vsi ljudje sebični in vsak želi zase najboljše, znamo še vedno pogledati stvari iz perspektive drugih ljudi in tukaj se naša sebičnost konča. Narcis tega ne zna. Zanj obstaja samo on. Ne samo, da je narcis obseden sam s seboj (tukaj se ne gre samo za zunanji videz in za obsedenost s selfijemi), ne razume, zakaj še vsi ostali niso obsedeni z njim in samo z njim. Nacisisti imajo izredno napihnjeno samopomembnost, prepričani so torej, da se bi moral ves svet vrteti okoli njih.

Takole bi lahko opisali življenje s takšno osebo.

»Joj, kako sem jaz čudovit, jaz sem najlepši in najboljši in če se ne strinjaš, bom tvoje življenje spremenil v pekel!«

Znaki, da je vaš partner narcis

1. VSEGA PREVEČ, PREZGODAJ

Če zmenkujete z narsiskom, bo vajin odnos že na začeteku zelo intenziven. Preveč intenziven. Narcis vas bo vozil na drage kraje, v drage restavracije, zasipal vas bo z dragimi darili. Obljubljal vam bo vse mogoče, pravljično deželo in ob njem se boste zagotovo počutili kot kraljica. Pazite! Ni vse tako kot izgleda, vse je je samo predstava. Ne živite v iluziji, da se gre tukaj za vas in da je narcis resnično fasciniran nad vami. Vse te njegove geste so samo njegova potreba po tem, da ga vi vidite v najboljši luči. Narcis je zelo rad viden in pohvaljen. Čez par tednov boste verjetno slišali besede kot so: »Nehvaležnica, VSE VSE sem naredil zate, ti si pa takšna do mene.»

2. MED VAMA JE IZREDNA PRIVLAČNOST

Med vama kar poka od energije, od kemije. Narcis je izjemno šarmanten in karizmatičen, občutile boste, da vas neverjetno pritegne in očara. Prepričani ste, da ste spoznali svojo dušo dvojčico, da vam ga je poslala sama višja sila. Ljubil vas bo že na drugem zmenku, želel si bo otroka in popolno družino (ne pozabimo na to, da vam bo večkrat povedal, da bodo vajini skupni otroci popolni).

Narcis obožuje moč, ki jo dobi, ko vidi kakšna čustva gojite do njega, da vas lahko manipulira. Obožuje moč nad vami. Ko reče, da vas ljubi, to pomeni samo to, da ljubi to, kar vidi v vaših očeh – sebe. Ljubezen do sebe. Tukaj se ne gre za vas, gre se zanj.

3. PREDOBRO DA BI BILO RES

Narcis vam bo predstavil svoje popolno življenje. Je premožen, ima popolno službo, popolno stanovanje, popolne starše in pomembne kontakte. Družil se je celo že z znanimi osebnostmi iz Hollywooda, prijateljuje pa tudi z ruskimi mogotci.
Narcisi imajo torej izjemen občutek samopomembnosti. Prepričani smo, da vam bo znal pojasniti, zakaj vas je torej pripeljal v garsonjero na prvi obisk in vas na prvi zmenek povabil v Mcdonalds, kjer niste smeli naročiti velikega krompirčka.

4. NE SPREJEMAJO NOBENE KRITIKE

Narcisist nima problemov s tem, da vas kritizira (za tistih par kilogramov, ki naj bi jih izgubili) in žali. Ko pa je njemu potrebno sprejeti kritiko, se stvar prav hitro zaključi. Izjemno so občutljivi na vsako malenkost, ki bi podrla njihov pogled nanje.
Če boste samo omenili, da je naredil napako, pa naj bo še tako majhna, lahko eksplodira v besu, ali pa se umakne. Spraševali se boste, kaj ste sploh naredili narobe.
Večina narcisov je zelo spretna obrniti in zvaliti krivdo na vas. Na koncu boste vi tisti, ki se boste opravičili.

5. USTVARIJO SI LAŽNO PREDSTAVO

Narcisi so ljudje, ki se v bistvu sovražijo. Naj bodo še tako dobrega videza, sami sebi niso všeč. Ko se pogledajo v ogledalo ali pa se zazrejo vase, ne marajo tega kar vidijo. Še huje, ker se zdijo sami sebi nesprejemljivi, ustvarijo lažno sliko. Iluzijo. Željo po tem, kakšni naj bi bili, vidijo kot realnost.
Spremenijo tudi dejstva o svoji preteklosti, izmislijo si tregedijo, ki se jim je zgodila v otroštvu ali pa obratno, vsem povedo, kako popolno otroštvo so imeli.

Ljubezen in razmerja
Ali holesterol vpliva na impotenco?

Erektilna disfunkcija je pogost pogoj. Ocenjuje se, da prizadene približno več 100 milijonov moških po vsem svetu. Moški z erektilno disfunkcijo imajo težave pri pridobivanju in ohranjanju erekcije. Občasno se pri večini moških zgodi, da ne more doseči ali ohraniti erekcije, vendar pa je diagnoza erektilne disfunkcije pripisana, ko ima …