Modra tabletka in moška prepričanja o seksu

Tablete za erekcijo

Seks je eno tistih področij, kjer moški radi menijo, da so eksperti, čeprav pogosto dejstva mešajo z urbanimi miti. Vas zanima, kateri so najbolj pogosti?

1. Masturbiranje zmanjšuje užitek pri seksu s partnerko.

Včasih so starši mlade fante strašili, da bodo zaradi masturbiranja oslepeli, danes pa vemo, da je samozadovoljevanje povsem normalno. Kljub temu nekateri mislijo, da bodo imeli zaradi njega manj užitka pri seksu s partnerko. To preprosto ne drži! Pri starejših moških je celo priporočljivo, saj skrbi za redno “vadbo” erekcije, kar pomeni, da bo manj možno, da bo v prihodnosti potrebna viagra ali kakšna druga modra tabletka.

2. Modra tabletka odpravlja težave starosti.

Ravno tako ne drži. Samo zato, ker je moški starejši, njegova naravna funkcija ni nič slabša. Modra tabletka torej nima povezave z leti, vsekakor pa jo ima s težavami, ki se nakopičijo skozi leta. Kajenje, slaba prehrana, alkohol, stres, debelost in še marsikaj vplivajo bolj kot leta sama po sebi. Če je moški v formi in živi zdravo, bo modra tabletka povsem odveč.

3. Odsotnost erekcije je dokaz stresa.

Res je, erektilna disfunkcija je lahko posledica stresa, a v večini primerov ni tako. Modra tabletka se najpogosteje predpisuje moškim, ki imajo fizične zdravstvene težave, običajno s srcem in ožiljem. Da bi bila erekcija močna, se mora penis namreč prekrvaviti – gre za povsem fizičen proces. Ko smo povedali, na težave vpliva slabo zdravje srca in ožilja, razlogi pa so že našteti: premalo gibanja, slaba prehrana, debelost, cigarete, alkohol, droge. Prav tako lahko na težave z erekcijo vplivajo druga zdravila – odsotnost erekcije je lahko stranski učinek.

4. Moški po petdesetem so v postelji slabši.

Tudi s tem, kako dobri smo v postelji, nimajo leta prav nič. Gre zgolj za to, koliko časa si vzamemo in koliko pozornosti moški nameni partnerki. Po petdesetem se moškim ne mudi toliko kot mladcem – in ženske pravijo, da je seks prav zato običajno še boljši.

Tablete za erekcijo
Erektilna disfunkcija po 50. letu

Na podlagi neželene e-pošte in oglasov za zdravila za erekcijo, ki jo vsak dan prejmete v vaš poštni predal, bi bilo zelo enostavno misliti, da ima vsak moški nad 50 let erektilno disfunkcijo (ED). Vendar pa to niti slučajno ni res. Toda mediji so slabo opravili delo, ko so začeli …

Tablete za erekcijo
Nosečnost takoj po porodu?

Po nastavitvi monitorja na želodec moje pacientke, da sem lahko slišala srčni utrip otroka, sem vzela tabelo, da vidim njeno zgodovino. »Vidim, da tukaj piše, da ste imeli svojega prvega otroka… [pavza]… pred devetimi meseci?« Očitno je bilo, da ne morem skriti presenečenja v mojem glasu.” “Ja, tako je,” je …

Tablete za erekcijo
Kamagra – najbolj posrečeno ime med zdravili

O tem, kako se oblikujejo zdravila, vedo največ povedati strokovnjaki za marketing, ki se jim hitro posveti tudi to, kako domiselno ime je Kamagra. Ko farmacevti odkrijejo novo zdravilo, se namreč sami osredotočajo na učinkovino, za vse drugo pa poskrbijo mojstri za trženje. Določijo obliko, barvo, ime … Tako je …