Poppers za popestritev med rjuhami

Poppers je neformalni izraz, ki se uporablja za opis majhnih flašk, oz. steklenčk, ki vsebujejo tekočo kemikalijo, ponavadi amil nitrit. Te stekleničke so dobile ime “Poppers” zaradi zvokov steklenice, ki se ga sliši ob odprtju. Vsaka steklenica vsebuje majhno količino zelo hlapljive, bistre ali rumene tekočine, ki jo je mogoče vdihniti pred ali med seksom. Zaradi vnetljivosti se Poppersov ne sme uporabljati ob odprtem ognju, ni pa tudi priporočljivo, da se dotikajo kože ali da se zaužijejo. Poppers naj bi izboljšal spolni odnos tako, da uporabniku omogoči občutek euforije za kratek čas skupaj z večimi fiziološkimi odgovori. Poppers izhaja iz šestdesetih let, postaja pa vedno bolj priljubljen, še posebej v diskotekah in na zabavah. Danes se Poppers prodajajo v trgovinah za odrasle ali na spletu. Drobne steklenice so navadno označene kot RUSH, STUD, RAM ali celo “Liquid Gold”. Uporaba inhalantov za olajšanje spolnega odnosa je pripeljala do pomembnih raziskav o odzivu telesa na inhaliranje teh kemikalij kot kot tudi nekatera tveganja, povezana z inhalanti. V tem članku vam bomo torej predstavili odzive telesa na Poppers.

 Telesni odziv

V človeškem telesu se inhalanti nitritov hitro presnavljajo. Učinek je skoraj neposreden, vendar ne traja zelo dolgo, običajno približno dve do pet minut. Kemikalija, amil nitrit, deluje tako, da povečuje srčno frekvenco uporabnika in širi vene in arterije v telesu, kar omogoča povečan pretok krvi, še posebej na obrazu. Učinek je lahka vrtoglavica, za katero so značilni topli občutki in občutki utripanja ali pulsiranja; morebitni neželeni učinki vključujejo blage glavobole.

Inhalanti olajšajo spolne interakcije s povečanjem pretoka krvi in ​​sproščanjem mišic, še posebej v anusu, kar omogoča lažji analni seks. Priljubljeni so torej med osebami, ki jim je všeč analni seks. Osebe, ki uporabljajo Poppers, poročajo o intenzivnejših ali daljših orgazmih. Poročajo tudi, da Poppersi povečujejo spolno željo ali libido. Drugi učinki so zmanjšanje prezgodnje ejakulacije in lažja erekcija. Če se odločite za uporabo Poppersov med spolnim odnosom, je še vedno neverjetno pomembno, da uporabite kondom in dovolj lubrikanta, še posebej pri analnem seksu.

 

Afrodiziak
Španska muha – sodobna verzija za sodobne ženske

Španska muha je imela nekoč negativen predznak, saj je veljala kot neke vrste seksualna droga, ki naj bi jo moški podtikali ženskam v želji po spolnih odnosih z njimi. Širile so se neverjetne zgodbice o tem, kako naj bi ženske pod vplivom te izgubile vso razsodnost, kar pa dejansko ne …